واردات حبوبات
امروزه واردات عمده حبوبات و فروش آن در بازار ایران ، از ارزش بالایی برخوردار است. این موضوع با عوامل مختلفی در ارتباط میباشد.
ارزش غذایی حبوبات در تمام جهان شناخته.شده.است و به همین جهت فعالیت بازرگانی در این حوزه رونق خوبی دارد. اگر چه کشور ایران در تولید حبوبات صادرات آن رتبه خوبی دارد. اما همچنان واردات حبوبات رواج دارد و در حال افزایش است. دلیل اصلی واردات حبوبات از کشورهای دیگر به ایران ، تامین کمبود بازار داخل کشور است. که شاهد روند افزایش مصرف در میان مردم و افزایش مصرف سالانه آنها اشاره کرد.
باتوجه به اینکه حجم زیادی از حبوبات ایران به کشورهای دیگر صادر میشود. واردات میتواند این کمبود را جبران کند و بر خرید و فروش عمده حبوبات واردات تاثیر مثبتی میگذارد. و علاوه بر آن می توان وضعیت آب و هوای کشور نیز اشاره کرد و این امر باعث بروز مشکلاتی جدی در کشاورزی شده و بر میزان واردارت حبوبات نیز تاثیر گذار است. یکی از کشورهای که واردات حبوبات از آن انجام میشود روسیه است.
با توجه به این عوامل بسیاری از کشورها برنامه های واردات حبوبات خود بر اساس نیازها و شرایط داخلی خودشان تنظیم میکنند تا تامین نیازهای غذایی جامعه را انجام دهند.
کشورهای صادرکننده حبوبات
یکی از موضوعاتی که در واردات حبوبات باید به آن توجه داشت ، انتخاب کشور مناسب است. در قدم اول کیفیت برای واردات حبوبات اهمیت دارد. در قدم بعدی فاصله کشور واردکننده از ایران استکه در هزینه و زمان آن تاثیر گذار خواهد بود. نکته مهمی که در این باره نباید نادیده گرفته شود ، این است که هر کشوری برای قلم خاصی از حبوبات میتواند خوب باشد. به عنوان مثال اگر قصدواردات عدس دارید ، کشورهای نظیر کانادا ، هند و استرالیا بهترین گزینه و روسیه بصورت کیفیت کمتر برای شما خواهد بود. از طرفی دیگر اگر به فکر واردات لوبیا هستید ، کشور های ترکمنستان ، ازبکستان و قرقیزستان را پیشنهاد میدهیم.
همچنین برای این منظور کشورهای همسایه شمالی میتوانند گزینه مناسبی به حساب آیند برای واردات نخود و لپه اغلب واردکنندهای کشورهای اتیوپی ، تانزانیا ، و استرالیا را ترجیح میدهند. اگر قصد واردات حبوبات از کشور هایی مثل آمریکا را داشته باشید که متوجه تحریم هستید باید برای چنین موقعیت های واردات غیر مستقیم انجام دهید.
واردات غیر مستقیم
واردات غیرمستقیم به صورت دو مرحله ای بوده واردکننده باید دوباره از کشور واسطه برای واردکردن حبوبات خود کمک بگیرد. مانند کشور امارات متحده عربی یا ترکیه که نقش واسطه را ایفا میکنند امااین روش در واردات حبوبات چندان مرسوم نیست. زیرا هزینه نهایی حبوبات در بازار داخلی افزایش می یابد و صرفه اقتصادی ندارد.
میزان واردات حبوبات
50 درصد میزان مصرف حبوبات از طریق داخل مخصوصاً مزارع استان های غربی کشور از جمله کرمانشاه ، لرستان و همدان تامین میشود. بر اساس آمار گمرک در سال گذشته 261 هزار و 366 تن و 62 کیلوگرم انواع حبوبات به ایران وارد. شده. که برای واردات این میزان محصول 308 میلیون و 4 هزار و 566 دلار یا 7 هزار و 108 میلیارد و 952 میلیون تومان هزینه پرداخت میشود.
این در حالی است که در سال 1400 حدود 232 هزار و 898 تن و 970 کیلو انواع مختلف حبوبات وارد کشور میشود. برای این میزان واردات 228 میلیون و 16 هزار و 984 دلار یا 958 میلیارد و 671 میلیون تومان هزینه. پرداخت.شده است.
این آمار نشان دهنده آن است که واردات انواع حبوبات در یک سال اخیر به لحاظ وزنی 12 درصد رشد و به لحاظ ارزش دلاری 35 درصد صعود داشته است.
طی این مدت 900 تن نخود فرنگی به ارزش 333 هزار دلار 470 تن لپه به ارزش 446 هزار دلار ، 75 هزار و 500 تن نخود رنگی و معمولی به ارزش 74 میلیون دلار ، 8هزار و 300 تن ماش به ارزش8 میلیون و 800 هزار دلار ، 264 تن لوبیای آذروکی به ارزش 292 هزار دلار ، 8 هزار تن لوبیا چیتی به ارزش 10 میلیون و 500 هزار دلار ، 6 هزار و 300 تن لوبیا قرمز به ارزش 7 میلیون و 500 هزار دلار ، 3 هزار و 700 تن لوبیا چشم بلبلی به ارزش 4 میلیون و 300 هزار دلار ، 139 هزار تن عدس و دال عدس به ارزش 182 میلیون و 500 هزار دلار و یک هزار و 600 تن باقلا به ارزش یک میلیون و 400 هزار دلار وارد کشور میشود.
کشورهای مبدا واردات حبوبات
اتیوپی ، ازبکستان ، افغانستان ، امارات متحده عربی ، اوکراین ، ایسلند ، بحرین ، ترکیه ، ترکمنستان ، روسیه ، قزاقستان ، قرقیزستان ، هند ، هلند ، کانادا ، استرالیا و هنگ کنگ به عنوان 16 مبدا واردات حبوبات به ایران محسوب میشوند.
جهت خرید و فروش حبوبات و اطلاع از قیمت ها از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.